Hello Wood koncepció

A koncepció: "egyensúly"

 

Intallációnk a bizonytalanság és a stabilitás, a mesterséges és a természetközeli struktúrák törékeny egyensúlyára reagál. Olyan szerkezet megépítését tűztük ki célul, mely interakcióra készteti a szemlélődőt, mégis önmagában, vizuálisan is választ adhat a felvetett problémára.

 

Évezredes történelmünkből és emberi természetünkből adódóan uralni próbáljuk élő környezetünket, a bennünket körül ölelő természetet, mégis a múltbéli és jelen korok tervezői,  építői egyaránt törekednek a számunkra megfelelő, természet és ember közötti egyensúly megteremtésére, ábrázolására.

 

Az emberi DNS szerkezet által inspirált belső organikus strúktúra egy egyszerű, egyenes vonalvezetésű tartókeretbe van zárva, szimbolizálva az épített környezet növekvő túlsúlyát a  természettel szemben. A masszív tartógerendák vonalai tökéletesen lekövetik a középpontba függesztett belső szerkezet lágy vonalait.

A függesztett, csavart szerkezet önmagában játszik az egyensúly fizikai mivoltával. A belső tér amellett, hogy egyedi vizuális élményt és térhatást nyújt, a saját egyensúlyérzékünket is próbára teszi. Ívelt, árnyas belső felületei pihenésre, ejtőzésre alkalmas teret biztosítanak.

 

Megvalósítás

 

Az installáció belső szerkezetét adó, azonos méretű elforgatott keretek egyszerűen elékszíthetőek. A négyzet alakú keretek két oldalára meghatározott szögben egy-egy lécet rögzítünk, ez alkotja majd a tér belsejében a csavart felületeket, emelett merevíti is a kereteket, melyek sarkait erősített sarokvasalatokkal fogjuk össze.

 

A külső tartószerkezetet alkotó gerendákat nagyméretű, erősített vasalatok és csavarok tartják össze. Ehhez a külső vázhoz csatlakoznak egyesével, az átlós gerendákhoz négy ponton kötéllel rögzített keretek. A gerendákon az egymástól meghatározott távolságokban kifeszített keretek adják a belső organikus struktúra forgását.

 

A tervezett installáció kellően kidolgozott a megvalósíthatósághoz, de a belső geometria, a csomópontok és technikai megoldások, a végső finomítások és a kivitelezés megkívánja a teljes csapat, közös, kreatív, helyszín munkáját.



Oldalnézetből így láthatták volna a Sziget látogatói

Átnézve a középpontján egészen felemelő látvány

Kérdésed van?

Jelentkezz be hozzánk ingyenes konzultációra!

kapcsolat